Kijkje in de klas

Benieuwd wat we zoals doen op OBS de Meent?
Ontbijtregeling

Beste ouders en verzorgers,

De gemeente Midden-Groningen gaat in samenwerking met het Rode Kruis een pilot draaien met ontbijttassen voor kinderen op de basisschool. Het blijkt dat er in Midden-Groningen veel kinderen met honger in de klas zitten. Voor de scholen in de gemeente Midden-Groningen start op 2 oktober 2023 de pilot Ontbijttassen (schooljaar 2023-2024). Ze gaan deze pilot 1 schooljaar uitvoeren om daarna goed te bepalen of en hoe de gemeente hier met de maatschappelijke partners mee verder gaan.
Het project richt zich op gezinnen die wel hulp nodig hebben maar geen aanspraak kunnen maken op het huidige aanbod en andere bestaande initiatieven (of de weg niet kunnen vinden). De ontbijttassen worden samengesteld volgens de richtlijnen van het voedingscentrum en ingekocht, ingepakt en uitgedeeld door het Rode Kruis. Iedere tas biedt een gezond ontbijt voor 1 kind voor 7 dagen, ter waarde van ongeveer €10,00. In de streefperiode van 6 maanden wordt met verschillende lokale samenwerkingspartners al vanaf de intake geïnventariseerd hoe een gezin daarna verder geholpen kan worden en of er (aanvullende) hulp nodig is.

Aanmelden
In de bijlage treft u een flyer aan en een aanvraagformulier. Het ingevulde aanvraagformulier mag u sturen naar ontbijttas@midden-groningen.nl of naar 06-15686891. Ook kunt u voor eventuele vragen of aanvullende informatie langs deze weg contact zoeken.

Met vriendelijke groeten,
team obs Inspecteur Amerikaschool

Flyer ontbijttassen
Voedsel Ontbijttassen Aanmelden ontbijttassen
Breakdance

Beste ouders en verzorgers,

Op zondag 17 september organiseert de gemeente Midden-Groningen Breakdance battles en clinics. Deze zijn gratis voor kinderen van 8 jaar tot en met 16 jaar. In de bijlage vinden jullie de flyer met daarop alle informatie.

Met vriendelijke groeten,
team obs Inspecteur Amerikaschool